Chcete skúsiť niečo jednoduché a zároveň chutné? Vyskúšajte moje nasledujúce recepty: Tak nech sa páči z každého rožku trošku☺
Paradajkovo-jablková nátierka
Na prípravu potrebujeme:
- 1 kg paradajok
- 0,5 kg cibule
- 3 jablká
- 1 ČL kari
- 1 ČL mletého korenia
- 1 PL mletej pálivej papriky
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 šálka hnedého cukru
- 1 šálka octu
- 2 ČJ morskej soli
- Chlieb celozrnný (ražný, slnečnicový alebo pochúťkový)
Ako na to:
- Rajčiny, cibule a jablká očistíme, rajčiny nakrájame nadrobno a cibuľku a jablká najemno nastrúhame.
- Pripravenú zeleninu a jablká necháme variť, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak, cukor, ocot a soľ. Miešame, kým nevznikne kaša.
- Horúcu uvarenú zmes dávkujeme do sklenených pohárov na zaváranie. Otočíme hore dnom. Po vychladnutí uložíme do chladničky.
- Chladenú nátierku servírujeme s celozrnným chlebom.
Avokádová nátierka light
Na prípravu potrebujeme:
- 1 avokádo
- 1 viazanička petržlenovej vňate
- 1 PL nízkotučného roztierateľného syra
- 1 malá červená cibuľka (šalotka)
- 1 strúčik cesnaku
- 1 vajce
- 1 PL horčice
- soľ (podľa chuti)
- mleté čierne korenie (podľa chuti)
- šťava z 1 limetky
- Chlieb viaczrnný
Ako na to:
- Vajíčko uvaríme natvrdo a očistíme. Odšťavíme limetku a šťavu odložíme bokom. Tiež ošúpeme avokádo, šalotku a cesnak, umyjeme petržlenovú vňať a všetko nakrájame.
- Pripravené ingrediencie spolu s horčicou vymiešame dohladka. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Pripravená nátierka výborne chutí s viaczrnným chlebom.
Šunková rolka plnená tofu krémom
Na prípravu potrebujeme:
- Hydinová dusená šunka
- 2 ks mozarella light
- 1 balenie bieleho tofu syra
- čerstvá bazalka
- 1 PL olivového oleja
- soľ (podľa chuti)
- mleté čierne korenie (podľa chuti)
- Pšeničné alebo Celozrnné rožteky
Ako na to:
- Mozarellu, tofu syr a bazalku najemno nakrájame a zmiešame s olivovým olejom. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Celú zmes vymiešame dohladka.
- Syrovú zmes nanášame lyžičkou na plátky Hydinovej dusenej šunky a stáčame do roliek.
- Lahodné šunkové rolky podávame s chrumkavými Pšeničnými alebo Celozrnnými rožtekmi Penam.